Rondje retro-ergeren

Donderdagnamiddag besloten we nog dat het Spit – ondanks de steeds frissere inrichting – de voorbije tien jaar steeds verder afgegleden is naar een duffe tweedehandswinkel. Om er nog een vintage- of retropareltje op de kop te tikken, moet je tonnen geluk hebben. Schatten jagen doe je beter op het internet. Of in de kringloopwinkel van Diksmuide.

Bij het buitengaan viel ons oog op de affiche die 8 maart uitriep tot retrodag bij het Spit. En dus trok ik vandaag opnieuw naar het Spit. Ik bolde de parking op om 10 uur terwijl de winkeldeuren opendraaiden en een massa hippe retroliefhebbers zich met de modieuze ellebogen naar binnen werkten.

Eens binnen viel mijn mond open. Niet van de vele mooie spulletjes die het Spit blijkbaar opspaart voor dagen als  deze. Maar wel van het degoutante gedrag van de blitse vintage meerwaardezoekers die je op andere dagen niet in het Spit aantreft. Zonder om te zien grabbelden ze zoveel mogelijk gerief bij elkaar of verzamelden ze de prijskaartjes van verschillende meubels, trokken ze zich terug in een hoekje en begonnen ze dan pas te monsteren wat ze effectief zouden kopen. Ik ben dan zo eigenaardig om onmiddellijk te beslissen dat ik niets meer wil kopen. Ik ben wel een half uurtje gebleven om me ostentatief en lekker te ergeren.

Geslaagd initiatief, Spit. Fijne reclame voor jullie trouwe klanten. Degelijke klantenbinding ook. Misschien kan je elke dag één van die verzamelde retrospullen in de winkel droppen, waardoor het opnieuw interessant wordt om opnieuw regelmatig eens langs te komen ?

#degoutant #eerstgrabbelendanpasbekijken #spit #leuven
#degoutant #eerstgrabbelendanpasbekijken #spit #leuven#degoutant #eerstgrabbelendanpasbekijken #spit #leuven
#degoutant #retrodag in het #spit #leuven #erwordthiergevochten#degoutant #eerstgrabbelendanpasbekijken #spit #leuven#degoutant #eerstgrabbelendanpasbekijken #spit #leuven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s