Even tussenuit naar Flevoland – woensdag tot vrijdag

Maandag en dinsdag vind je hier, voor onze inspiratiebron klik je daar.

Woensdag dus. De ochtend spendeerden de papa’s met hun kroost in de flink uit de kluiten gewassen binnenspeeltuin. Ben je een dubbele meter, duik dan wel niet hoofd vooruit de glijbaan in. De kronkels kraken je rug. En inderdaad, de verlichting is psychedelisch. Wat is er mis met daglichtlampen ?

Na de lunch slenterden we door de steegjes van Urk. Fascinerend om te ontdekken waar het vroegere eiland eindigt en de gewonnen poldergrond start. Wel vreemd dat de auto in Urk nog steeds regeert over het centrum. En eigenlijk is Urk een ingedommeld vissersdorpje en ook niet meer dan dat. En net toen alle klein mannen met uitzondering van Toots kattenkwaad uithaalden en ik Toots complimenteerde met zijn flinkheid, besloot hij een voorbijrijdende auto te torpederen met een stok. En toen kreeg ik het aan de (ahum) stok met een boze Urker.

#seaside #urk

We ontvluchtten Urk en reden naar het volgende eiland. Schokland. Eén ding kan ik hierover vertellen : zorg dat je op tijd bent ! Het museum sluit onzalig vroeg en dus weigerden ze ons de toegang. Ook de gesteententuin werd gebarricadeerd door een gesloten slagboom.

Donderdag was de Aviodrome aan de beurt. Of toch voor de jongens. De meisjes kozen voor de shopping outlet als eindbestemming. De Aviodrome is de perfecte mix voor een geslaagde activiteit. We konden er nog uren spenderen. Een gloednieuw – én vooral boeiend – museum voor papa’s en zonen met vliegtuigen om in te klauteren, een vliegveld met opnieuw vliegtuigen om aan de knopjes te prutsen, een 3D-film als rustpunt, een binnen- en buitenspeeltuin in thema, een krakende radiokamer in een wondermooi Schipholgebouw uit 1928. Superlatieven dus. Niet aarzelen om dit op je lijstje te zetten !

Iets verderop kan je een copieuze wereldburger verorberen tussen piloten-in-spe in topgunpakjes.

#aviodrome #klm #boeing747

En ten slotte vrijdag. ’s Morgens hingen we rond in Nieuw Land. Veel heb ik niet bijgeleerd over het inpolderen van Flevoland. Dat lag niet – of net wel – aan het museum. Ik ben volledig loos gegaan in het watertheater, de archeologenzandbak en de onderwaterwereld van Margootje. Een interactief museum dus.

In de namiddag trakteerden Hans en Grietje ons op pannenkoeken. Zoet voor de klein mannen en hartig voor de anderen. De tafels zijn behekst. Die van ons steeg meermaals anderhalve meter boven ons uit, terwijl een heks bellen uit haar orgel perste. Buiten was het skelter – a.k.a. gocart – parcours populair, net als de hooiberg en de mega opblaastrampoline. Dit peperkoekenhuisje is wel enkel open op woens- en vrijdagen en tijdens het weekend. Een topper dus. Alleen donderwolken joegen ons opnieuw de auto in. Onthou wel dat de files richting België tergend traag zijn. Of vermijd eenvoudigweg het spitsuur.

Rocknroll II bij #hansengrietje #flevoland

Advertenties

One thought on “Even tussenuit naar Flevoland – woensdag tot vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s