Cas de trol

Na enkele weken intensief voorbereiden binnen de ouderraad zijn we dit weekend opnieuw met een honderdtal op kleuterweekend getrokken.

Na het opslurpen van een (munt)groen drankje werden de kleuters omgetoverd tot kabouterjongens en -meisjes en bleken de sprekende tuinkabouters Dommel en Niezel plots uit de kluiten gewassen volwassen kabouterversies. Ze riepen de hulp in van de kleuters. Cas de Trol had de stippen van hun paddestoel gepikt en nu regende het binnen. De kleuters trainden ’s zaterdags stevig – met een opdrachtentocht in het bos en met knutselactiviteiten – om waardige kabouterjongens – en meisjes te worden. Ik dook intussen – als Cas de Trol – telkens onverwacht op. Ik rende hijgend door het bos in een zwarte overall, met gepunte oren, mosgroene staart, vieze pruik en harig hesje, strooide kwistig met rook- en stinkbommetjes en werd opgejaagd door krijsende kleuters en hun oudere broers en zussen.

Late zaterdagnamiddag organiseerden Dommel en Niezel een brainstorm in het kabouterdorp: hoe kon Cas gestrikt worden? De kleuters lieten zich niet onbetuigd. ‘In zijn ballen slaan’, riep er eentje. Aiko beweerde bij hoog en bij laag dat de trol haar papa’s fiets had gestolen. Uiteindelijk werd unaniem besloten om met kluwen wol een spinneweb te breien.  Op zondag speurden de kabouterkleuters naar de stippen en dreven ze Cas in het spinneweb. Met een toverspreuk  – olleke bolleke castrolleke … – veranderde Cas de Trol in een casserole en konden de kleuters – na het binnenkappen van een rood vergrootdrankje – afgepeigerd en met een gerust gemoed naar huis. Alleen Lander vroeg zich bezorgd af wat Aiko en Bas zouden doen zonder papa, nu die in een kookpot was omgetoverd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s