5.000

Ik vind dat nu toch wel een heuse meerwaarde. Een provinciaal domein – en een fijn openluchtzwembad – op wandel- en fietsafstand. Wisten wij veel toen we hier kwamen wonen … Aiko zit graag op de fonteintjesbol, terwijl Bas op zijn hurkje geniet van de luchtbellen die uit zijn zwembroek ontsnappen.

2 gedachten over “5.000

  1. Loop het provinciaal domein helemaal door tot aan het plakkaat met de kaart van het wandelnetwerk Wingevallei. Volg de aanlooproute (je passeert waar wij wonen). Wandel de Kesselberg op. Steil! Volg het Meesbergpad: door het stuk heide dat onderhouden wordt door een kudde zwarte, langharige schapen –ik waande me Schotland, de eerste keer dat ik ze zag. Kom uit op de wei waar je uitkijkt over heel Leuven en omgeving en vanwaar je op heldere dagen zelfs het atomium ziet liggen. Wandel terug naar de parking, volg het meesbergpad nu tegen de richting in tot je aan een weg komt die chartreuzenberg heet. Volg die straat over de heuvelkam en een beetje later zit je op het charteuzenbergwandelpad. Heuvels, bossen, weiden, en een heuse wijngaard. Volg het Chartreuzenpad verder en als je voorbij het heksenhuisje komt, een klein huisje in een stuk bos dat speelbos is, voel dan even of de deur nog open staat. Wandel verder tot aan het Bed van Napoleon en installeer je in de tuin. Neem een aperitief van het huis en als hapje oude Ryperlinck met honing. Je kan te voet terug via een kortere route naar de abdij van Vlierbeek of je kan daar in de buurt een bus nemen. Doe het lui. Picknick op de schapenwei, luier in het speelbos.
    Ik wist ook niet dat we in de buurt van zoveel moois (want ja, natuurlijk ook het provinciaal domein) waren komen wonen. Veel ontdekt sinds ik ben beginnen lopen.
    (Oh, en als je het gedaan hebt, vertel me hoe het geweest is 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s