Acrobaat

Bas klautert de drie sporten van onze indoor-glijbaan op, hij ploeft op zijn kont, trekt zijn tweede beentje er vanonder uit, wiebelt even, duwt zich af, glijdt giechelend naar beneden en landt op zijn rug op de vloer. Na enkele keren varieert hij zijn houding. Eén beentje vooruit, eentje achteruit. Met zijn rug eerst. Tot nu toe met een lach op de lippen.

3 gedachten over “Acrobaat

  1. Het wiebelen van Bas is meer ‘wrikkelen’ om op het hellend vlak van de glijbaan te geraken … Het heeft bij hem weinig met concentratie te maken. Hij is ook meer een doe-er. Denken gebeurt pas wanneer hij met zijn hoofd tegen de kast bonkt. Hoewel … misschien is hij wel de nieuwe Federer. Dan hangen we een gouden plaatje naast onze voordeur met ‘dit is het geboortehuis van Bas’. Snel op mijn to do-lijstje zetten.

  2. Dat wiebelen dient om sneller weg te zijn wanneer de bal eraan komt. Vertrekken vanuit stilstand doet je tijd verliezen. Volleyballers – en allicht ook andere sporters – doen dat ook. Dus als in Bas geen tennisser schuilgaat, brengt hij het met zijn wiebelen allicht nog ver in een andere discipline.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s