Costa Rica dag 11

Terwijl mijn vrouwtje mega-schildpadden ziet op het strand en mega-kakkerlakken in haar hotelkamer, roep ik naar het journaal op het scherm.

Waarom laat je ‘de man uit de straat’ oftewel poppemieke die rechten studeert aan dé universiteit op de televisie klagen over het kwaliteit van het onderwijs in de hogescholen ? Ze snapt er blijkbaar geen snars van. En de reporter evenmin. Het gaat niet over het onderscheid tussen – of nog beter, de fusie van – universiteit en hogescholen, maar wel over professionele en academische opleidingen. De instelling doet er toch niet toe ? De kwaliteit van je opleiding wel …

En welke politieker wil aan zijn kinderen uitleggen dat hij opgekomen is in ongrondwettelijke verkiezingen en dus moedwillig meegewerkt heeft aan het creëren van een bananenrepubliek ? Wie gelooft die mensen nog ? Wie begrijpt het nog ? Wie weet wat een staatshervorming is ? Wat Lambermont is ? Wat het Egmontpact is ? Belangrijk of niet. De ‘mensen’ zijn het beu als koude pap. Concentreer toch niet zo op de instellingen, maar op de inhoud.

De beste stuurlui staan aan wal. I know.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s