Hotel Rwanda

Dit onthutsend verhaal is indringend – onmogelijk om dit als ‘mooi’ te bestempelen – in beeld gebracht. Ooit moest ik voor een vak ‘Aan de poorten van de Rwandese hel. Getuigenis van een peacekeeper’ van Luc Marchal lezen. Hoogtijd om het boek van het schap te plukken en het opnieuw te lezen. ‘Shake Hands with the Devil’ van Romeo Dallaire en ‘An Ordinary Man’ van Paul Rusesabagina staan ook op mijn lijstje.

 

3 gedachten over “Hotel Rwanda

 1. Dag Eddiefromohio,

  Wat een mooi lijstje heb je daar. Ik zie er ook Orhan Pamuk opstaan (met maar twee sterren?) Mag ik je nog een ander boek van hem warm aanbevelen? ‘Other colours, Writings on Life, Art, Books and Cities’, is mijn recente favoriet. Korte, vaak columnachtige stukken, prachtig geschreven, echte pareltjes. Het is alsof Pamuk stukken herinnering inplant in je eigen geest. Dat boek, en ‘Platero en ik’ van Juan Ramón Jiménez zijn twee van de aanzetten geweest om met mijn blogje te beginnen. Niet dat ik ook maar in de verste verte kan tippen natuurlijk, maar je kan maar beter hoog mikken, niet?

  Ook een pakkend verhaal over Hutu’s en Tutsi’s vind je in ‘Haat heeft niet het laatste woord’, over Marguerite Barankitse die in Burundi een hoop kinderen van de slachtingen redde. Maggy B. was twee jaar geleden te gast op het Andere Boek.

 2. De DVD stond in den solden voor 2,5€.
  We hebben getwijfeld, want het is echt een straffe film; eentje “om te hebben”.
  Maar juist omdat hij zo straf is, zie ik me deze film nog niet op regelmatige basis opnieuw bekijken.
  Hij blijft echt lang plakken.

 3. @ Louise : bedankt voor de tips. Met mijn lijstje kom ik wel nog circa vijftig jaar toe aan het tempo waarop ik nu boeken lees …

  @ moontje : maar de wereld draait ongegeneerd door …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s