Volt

Jan De Cock wijst bij Martine Tanghe op de Middeleeuwse mentaliteit in Vlaanderen : de man in de straat vindt dat gevangenen een luxeleventje leiden.  De bedaarde en bebaarde man aan de discussietafel nodigt het publiek uit om eens een gevangenis te bezoeken. Vrijheidsberoving is inderdaad geen lachertje. Vier beklemmende muren. Schrale lucht. Ik heb in Sint-Gillis volwassen mannen wanhopig in een berg onderbroeken zien graaien naar een proper en passend exemplaar. Ik heb in Merksplas driehonderd verwaarloosde geïnterneerden op een kluitje voor zich uit zien staren. Eén psychiater kwam één halve dag per week langs. Een straf zou – ook – moeten voorbereiden op de terugkeer in de samenleving. Was het maar waar.

 

Advertenties

3 thoughts on “Volt

  1. Ik ben met veel nieuwsgierigheid en toch een beetje hoopvol naar volt beginnen kijken, maar het programma kon me helaas niet blijven boeien. Spijtig, ik was geboeid door het opzet, maar misschien lag het aan het onderwerp. Ik probeer volgende week nog eens.

  2. Bwoa, ik vond het niet slecht. De opzet was om zwart-wit te nuanceren naar grijs. Dat is niet gemakkelijk in een tv-format. Mij blijven vooral bij dat :
    – scharrelkippen toch niet zo veel ruimte hebben om de beentjes uit te slaan,
    – je bij het repressieverhaal van sommigen steeds de vraag kan stellen :
    “wie wil jij als je volgende buur(man) : iemand die gefrustreerd uit de gevangenis komt of iemand die voorbereid is om terug in de samenleving te functioneren ?”.

  3. Van resocialisatieprojecten ken jij te weinig om een genuanceerd oordeel te vellen. Rotverwend zijn die gasten. Daal af van tussen uw muffe boeken, verlaat al uw artikels en breng een dag door in een resocialisatieproject. Uw mening zal veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s