Cultuur

Dansvoorstellingen, theatervoorstellingen, het Stuk, concerten. Vroeger schuimden we ze af. Nu ontbreekt de tijd. Voorlopig. Want als de kinderen op kot zitten, kunnen we dat weer… Een filmpje meepikken lukt wel nog.

De stadsschouwburg van Leuven is bovendien een fantastische zaal. Als je in een sauna wil zitten achteraan het tweede balkon of de acteurs hun kruin wil bestuderen vanop het derde balkon. Alle andere plaatsen zijn in een knip uitverkocht. Aan bejaarden of aan mensen wiens kinderen op kot zitten. En snuggere cultuurliefhebbers die de seizoensbrochure veel te laat doorbladerd hebben, staan hopeloos te blinken op plaats 187 en volgende op de wachtlijst voor de voorstelling van Wouter Deprez.

Daarom wijken we – noodgedwongen – uit naar andere zalen voor het sporadische snuifje cultuur. Vorig jaar vond ik kaartjes voor de eerste voorstelling van KNT door mijnen eld onder de kerstboom. Een perfect kadootje van mijn vrouwtje. In een leuke zaal in Strombeek. Volgend jaar ploffen we in de zetels van het CC van Asse om de zorgeloze kindertijd te herbeleven.

Alleen voor Wouter Deprez vrees ik dat we tot in Nederland zullen moeten uitwijken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s