Tieptoeptap

‘Oeijoeij’ mompelt ze als er iets omver valt. Als Aiko zelf valt, roept ze nu ‘boem !’. Als een deur of lade openstaat, moet die ‘toe !’. En haar lakentje of een speelgoedje moet ‘mee !’. Soms verwar ik de ‘mee !’ wel eens met haar resolute ‘nee !’. En sinds gisteren zingt Aiko vrolijk ‘Joepie ja ja, Joepie ja ja’. Maar waar haalt ze dat melodietje vandaan ? Niet van Kapitein Winokio of van Steek je vinger in de lucht. Twee cd’s die nochtans grijs gedraaid worden. Mijn vrouwtje denkt dat Piet Piraat er voor iets tussen zit.

 

7 gedachten over “Tieptoeptap

 1. Kapitein Winokio en Jan De Smet zijn fantastisch. Ik ben een grote fan van Wawadadakwa (ook al zijn ze gesplit). Kinderen content op een kwaliteitsvolle en verantwoorde manier. Wawadadakwa draai ik grijs op fuiven want het is fantastische fuifmuziek! Lang leve Belgische muziek! Lang leve kleinschalige initiatieven als dit! Boe Mc Donalds, awoert Studio 100!

  Mijn zus denkt dat, mocht ik ooit kinderen hebben, ze als elitaire asociale klootzakken zullen worden opgevoed. Zij zal de zware taak op zich nemen om naar de kerstshow van Gertje en Samson te gaan kijken. Ze is zeker zot???

 2. Zo scherp zou ik het ook niet durven stellen. Aiko gaat evengoed uit de bol op de Kabouterdans of op Bumba. En ik kijk er naar uit om met Aiko zowel naar de film, een theatervoorstelling voor kinderen als naar Plopsaland te trekken …

 3. Dag Liefwijn

  het gaat er niet om wat jij belangrijk vindt, maar wat je kinderen leuk vinden.
  En awoert studio 100???? Samson en Gert zijn zeer kleinschalig en amateuristisch begonnen, en pech voor hen, alle kindjes vonden de sprekende hond en Alberto ( die er op dit moment al veel beter uitziet dan Eddy) superleuk.
  En awoert Mc Donalds??? Tja dan ben je waarschijnlijk ook tegen uw goede vriend Eddy, die amechtig probeert Amerika te vergoelijken, de sukkel.
  Awoert mensen zoals jij, die awoert roepen tegen alles wat een meerderheid leuk vindt. Verdraagzaam blijven.

 4. Gerrit vliegt er even goed in. Waarom word ik hier nu weeral bij betrokken ? Ik begin onderhand al wat uiterst aangename complimentjes te verzamelen. Van azijnpisser naar sukkel tot Albertooooo. Gezellig. Joepie ja ja boem !

 5. Ik had deze reply’s niet gezien. Geen erg. Ik hoop, Gerrit, dat het duidelijk was dat ik mijzelf toch een heel klein beetje te kakken zette door de laatste paragraaf. Awoert mijzelf. Ik zou niet willen dat mijn toekomstige kinderen gepest zouden worden op school omdat ze geen pennenzak van Piet Piraat, K3 of kabouter Snot zouden krijgen(of wat wordt er allemaal getoond en verondersteld gekend?). Peer pressure en kinderen kunnen wreed zijn, dat weten we allemaal.

  Neemt niet weg dat ik liever zou hebben dat ze de geestige initiativen van Winok Seresia (ook) zouden appreciëren.

  Het is wat als de filmrecensent van mijn courant die zich luidop afvroeg waarom hij eigenlijk films als “300” en “Apolyptica” (?) de grond inboorde, als het volk er toch massaal naar gaat kijken, en het volk in pareltjes van filmkunst niet in het minst is geïnteresseerd. Wat zegt dat over hem, wat zegt dat over het volk.

  Maar dit blijft allemaal giswerk, want voorlopig heb ik mijzelf nog niet voortgeplant – wat misschien een goeie zaak voor de wereld is.

  Eddiefromohio, draag uw titels met trots!

 6. Pingback: Costa Rica dag 2 « eddiefromohio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s